Poměr:
120 g okořeněné majonézy (viz recept č. 156), 150 g vařeného kapřího masa, 80 g nastrouhaného syrového celeru, lžíce octa a sůl.
Postup:
Maso z uvařeného kapra zbavíme kostí a kůže, rozkrájíme na menší kousky, vložíme je do mísy, pokapeme octem a necháme asi půl hodiny stát. potom přidáme čerstvý a jemně nastrouhaný celer a dobře promícháme. Nyní ke směsi dáme majonézu, vařečkou lehce zamícháme a podle chuti přisolíme. Hotovou kapří majonézu, která se chutí podobá majonéze humří, používáme k přípravě obložených chlebíčků, plněných vajec, plněných rajčat, anebo ji podáváme jako studený předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři. Podáváme-li ji samostatně, upravujeme ji na skleněné talířky a zdobíme hlávkovým salátem, citrónem, vařeným vejcem, petrželkou, rajčetem apod.
Příloha: Bílé pečivo a z nápojů bílé víno.
Pro 3 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!