Poměr:
6 porcí vařeného kapra (viz recept č. 36). – Na marinádu: 200 g okořeněné majonézy (viz recept č. 156), lžíce nastrouhaného křenu, 1 křehké oloupané a nastrouhané jablko, 1 sítem protřený banán, 1 menší nastrouhaná sladkokyselá okurka, lžička jemně rozsekaných kaparů, lžička cukru, lžíce citrónové šťávy a asi 2 lžíce rybího vývaru z vařeného kapra, anebo bílého vína.
Postup:
Z uvařených vychladlých porcí kapra opatrně odstraníme kosti a kůži a narovnáme je vedle sebe do hlubší mísy. Uvedené přísady na marinádu dáme postupně do misky a vařečkou dobře promícháme. Hotovou marinádu nalijeme na kapra ve skleněné míse a postavíme asi na hodinu do chladničky.
Podáváme jako předkrm při slavnostnější příležitosti s bílým pečivem a bílým vínem.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!