POMĚR:
1 ½ kg brambor, 100 g sádla nebo oleje a sůl.
POSTUP:
Větší omyté brambory oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1ú2 cm silné a vkládáme je do studené pitné vody, aby nezčernaly. Nemáčíme je však dlouho. Před úpravou brambory v čisté utěrce osušíme. Pak je v troubě na pekáči nezakryté v rozehřátém tuku po obou stranách do zlatohněda opečeme. Brambory můžeme buď před pečením nebo až po upečení osolit, popř. posypat také kmínem.
POZNÁMKA: Brambory pečeme vždy jen v jedné vrstvě. Proto volíme na pečení širší nádobu. – Pečení brambor v troubě trvá asi 15 minut.
Podáváme jako přílohu k pečenému a smaženému kapru, kapru pečenému na roštu, v alobalu, ke kapřímu špízu apod.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!