POMĚR:
600 g zelených fazolek, voda, sůl, trochu petrželky, asi 80 g másla a trochu mletého pepře.
POSTUP:
Očištěné, vláken zbavené fazolky vložíme do vařící slané vody a uvaříme doměkka. (Podle velikosti a druhu fazolek 20 až 30 minut). Fazolky vaříme nezakryté v dostatečném množství vody, a to proto, aby si podržely svoji svěží zelenou barvu. Potom v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uvařené scezené fazolky, sůl, jemně rozsekanou petrželku, slabě opepříme a krátce podusíme.
OBMĚNA: Místo fazolek čerstvých můžeme vařit i zmrazené. Ty však vkládáme do vařící vody ještě nerozmrazené. Doba změknutí je kratší než u zeleniny čerstvé. – Sterilované fazolky scedíme a pak je ihned na másle, osolené a okořeněné, krátce podusíme.
Podáváme jako přílohu k vařenému a dušenému kapru.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!