POMĚR:
200 g majonézy základní (viz recept č. 155), šťáva z jednoho citrónu, půl lžičky jemně rozsekaných kaparů, 2 lžičky nastrouhaných kyselých okurek, lžička hladké hořčice, trochu soli, mletého pepře a cukru a 10 g kaviáru.
POSTUP:
Jablko oloupeme, rozpůlíme a jádřince vykrojíme. Nakrájíme je na menší dílky, dáme do kastrolu, zalijeme vínem a doměkka udusíme. Vychladlé podušené jablko protřeme sítem. Do porcelánové misky dáme majonézu a za stálého míchání přidáváme prolisované jablko, koření, ocet, nastrouhaný křen a nakonec lehce přimícháme smetanu.
Podáváme ji k vařenému a smaženému kapru.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!