POMĚR:
600 g vařených brambor, 2 větší kyselé okurky, 80 g cibule, 4 lžíce octa, asi 1/8 l horké hovězí polévky nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, trochu soli, mletého pepře, lžička moučkového cukru, 3 lžíce oleje a trochu petrželky.
POSTUP:
Uvařené oloupané brambory nakrájíme ještě horké buď na plátky, nebo na kostičky a dáme do salátové mísy. Do hrnečku nalijeme horkou polévku, ocet, přidáme sůl, pepř, cukr a olej, dobře zamícháme a touto marinádou ještě teplé brambory polijeme. Potom k nim přidáme drobně nakrájenou cibuli a kyselé okurky, lehce promícháme a zakrytý salát postavíme do chladničky.
Podáváme jako přílohu k pečenému a smaženému kapru.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!