POMĚR:
1 ¾ l čirého rybího vývaru (viz recept č. 14), sůl, 600 g kapřího masa zbaveného kostí a kůže, 12 oliv, 30 g kapar, 6 koleček citrónu a petrželka
POSTUP:
nejdříve si připravíme rybí vývar. – syrové rybí maso nakrájíme na kousky asi 50 g těžké, trochu je osolíme, vložíme do kastrolu, zalijeme ¼ l rybího vývaru a zvolna vaříme asi 12 ža 15 minut. Uvařené kousky kapra rozdělíme do šesti polévkových talířů nebo šálků, přelijeme zbylým horkým rybím vývarem, do každé porce dáme dvě vypeckované olivy, několik kapar, kolečko citrónu a povrch polévky posypeme jemně rozsekanou petrželkou.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!