POMĚR:
6 porcí kapra po 150 g, sůl, půl lžičky mletého zázvoru, 100 g másla, 1 menší cibule, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu tymiánu, trochu rybího vývaru nebo vody a ¼ l smetany.
POSTUP:
Připravené porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián a vařečkou promícháme. Na to pak naklademe připravené porce kapra, trochou horkého másla je přelijeme a v troubě asi 20 minut pečeme. Při pečení poléváme kapra trochou vývaru nebo vody. Před dopečením jej pak přelijeme smetanou. Upečeného kapra upravíme na nahřátou mísu a na něj procedíme smetanovou šťávu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!