POMĚR:
4 porce kapra po 150 g, sůl, 150 g másla, 3 lžičky sardelové pasty, 120 g celeru, 120 g petržele a asi ½ l vývaru z ryb nebo z kostky masoxu.
POSTUP:
nejdříve máslo se sardelovou pastou dobře promícháme. Pak porce kapra nepatrně osolíme, potřeme polovinou sardelového másla, srovnáme vedle sebe do pekáčku, mezi jednotlivé porce nasypeme na kostičky nakrájenou zeleninu, podlijeme trochou vývaru a v troubě asi 10 minut dusíme. Pak porce kapra přendáme do jiného kastrolu, potřeme je zbylým sardelovým máslem a v troubě ještě asi 10 minut pečeme. Zeleninu ještě trochu podusíme a podáváme ji s vařenými brambory jako přílohu ke kapru.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!