POMĚR:
6 porcí kapra po 150 g, sůl a 30 g másla. – Na paprikovou šťávu: 100 g slaniny, 120 g cibule, 2 stroužky česneku, 40 g mletá sladké papriky, ½ l vývaru připraveného z kostky masoxu a sůl.
POSTUP:
Očištěné porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a narovnáme je vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. – V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek, trochu osmahneme a odstavíme z plotny. Po propláchnutí přimícháme papriku, zalijeme vývarem, osolíme a krátce povaříme. Takto upravenou šťávou porce kapra v pekáčku přelijeme a v horké troubě pečeme asi 15 až 20 minut. Při pečení porce kapra občas přeléváme paprikovou šťávou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Topinky.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!