POMĚR:
6 porcí kapra, sůl, lžíce citrónové šťávy, ½ l přírodního červeného vína, 60 g cibule, kousek citrónové kůry, bobkový list a nepatrně cukru. – 12 marinovaných oliv.
POSTUP:
Připravené porce kapra osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Do kastrolu nalijeme červené víno, přidáme drobně nakrájenou cibuli, citrónovou kůru, bobkový list, nepatrně cukru a přivedeme do varu. Pak odstavíme kastrol s vínem na okraj plotny, do vína vložíme připraveného kapra a na mírném ohni dusíme asi 18 minut. Udušeného kapra ryb lopatkou opatrně vyjmeme, dáme na mísu a procezeným vinným vývarem z kapra přelijeme. Povrch pokrmu posypeme jemně rozsekanými olivami.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Na másle nebo oleji osmažené plátky žemlí.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!