POMĚR:
4 porce kapra po 150 g, 50 g mandlí 50 g ořechů, 100 g cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce jemné strouhanky, citrónová šťáva, sůl, trochu mletého pepře a olej. – 50 g másla na pokropení pokrmu a vymazání ohnivzdorné misky.
POSTUP:
Oloupané mandle a ořechová jádra jemně umeleme, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme cibuli usekanou na kašičku, utřený česnek, sůl a pepř a vše zahustíme strouhankou. Připravené porce kapra osolíme, krátce opečeme na oleji po obou stranách do zlatova. Pak je potřeme připravenou směsí, naskládáme vedle sebe do ohnivzdorné máslem vymazané misky, povrch pokropíme máslem a asi 15 minut v troubě zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo vařená rýže.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!