POMĚR:
4 porce kapra po 150 g, lžíce citrónové šťávy, 600 g pórku, 2 dl vody, sůl, 40 g másla, 4 plátky bochníkového sýra a 10 g mleté sladké papriky. – Trochu oleje nebo másla na vymazání ohnivzdorné misky nebo pekáčku.
POSTUP:
Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a postavíme na hodinu do chladu. Očištěný a omytý pór nakrájíme na 2 cm velké kousky, které ve slané vařící vodě asi 10 minut podusíme. Ohnivzdornou misku nebo pekáček vymažeme dobře tukem, do ní pak rozložíme podušený scezený pórek, na něj vedle sebe položíme připravené porce kapra, pokapeme je máslem a v horké troubě asi 15 minut pečeme. Potom na každou jednotlivou porci kapra položíme plátek sýra, posypeme paprikou a zapékáme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!