POMĚR:
4 porce kapra, 60 g slaniny, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 60 g másla, 2 dl rybího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, popř. bílého vína.
POSTUP:
Připravené porce kapra protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, potřeme je slabě česnekem utřeným se solí a poprášíme moukou. V kastrole rozpustíme máslo do něho vložíme porce kapra kůží dolů a asi 8 minut opékáme. Pak porce kapra obrátíme, podlijeme vývarem nebo vínem a zakryté pokličkou dusíme doměkka.
Podáváme s procezenou přírodní šťávou jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené nebo opékané brambory.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!