POMĚR:
500 g vykostěného kapřího masa, 30 g másla, 20 g hladké mouky, asi 3 dl smetany, sůl, šťáva z poloviny citrónu, 1 středně velká salátová okurka, trochu mletého pepře nebo papriky a kopr nebo petrželka.
POSTUP:
V kastrolu připravíme z másla a mouky světlou jíšku, postupně ji podléváme studenou smetanou a za stálého míchání povaříme v hladkou omáčku. Kapra nakrájíme na 4 porce, osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do smetanové omáčky, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, přisolíme, okořeníme pepřem nebo paprikou a na mírném ohni vaříme asi 16 až 18 minut, tj. doměkka. Uvařeného kapra upravíme na talíře, omáčkou přelijeme a jednotlivé porce posypeme buď jemně rozsekaným koprem, nebo petrželkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!