POMĚR:
4 porce kapra, sůl, 20 g mleté sladké papriky, trochu hladké mouky, 80 g másla, 60 g cibule, asi ¼ l smetany a lžíce citrónové šťávy nebo octa.
POSTUP:
Očištěné porce kapra osolíme a slabě poprášíme moukou. V kastrole na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, na ni dáme upravené porce kapra a krátce je po obou stranách opečeme. Potom je za občasného polévání smetanou pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké porce kapra opatrně vyjmeme a upravíme na mísu. Smetanovou šťávu podle chuti okyselíme a procedíme na kapra.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Máslové noky, dušená rýže nebo vařené brambory.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!