POMĚR: 400 g vařeného nebo pečeného kapřího masa, 4 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 4 lžíce sterilovaného a scezeného zeleného hrášku a 100 g tatarské omáčky (viz recept č. 161), anebo okořeněné majonézy (viz recept č. 156).
POSTUP: Z připraveného kapra stáhneme kůži, vykostíme ho a maso buď rozebereme na malé kousky anebo nadrobno nakrájíme. V pánvi nebo kastrole rozehřejeme olej, na něj nalijeme rozšlehaná osolená a slabě opepřená vejce a vařečkou mícháme, až vejce začnou houstnout. Pak k nim přidáme připravené kapří maso, zelený hrášek a lehce mícháme, až smaženice kašovitě zhoustne. Teprve do vychladlé smaženice vmícháme tatarskou omáčku nebo majonézu.
Jednotlivé porce můžeme ještě ozdobit plátky rajčat a zelenou petrželkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané pečivo.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!