POMĚR: 300 g zbytků vařeného nebo pečeného kapra, 60 g slaniny, 60 g cibule, stroužek česneku, 30 g mleté sladké papriky, 20 g hladké mouky, 2 dl vývaru z kostky masoxu nebo vývaru z ryb a sůl.
POSTUP: Zbytky vařeného nebo pečeného kapra nakrájíme na větší kousky a kostičky z nich pokud možno odstraníme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a rozškvaříme. Pak k ní přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, utřený česnek, necháme zpěnit, zaprášíme moukou, osmahneme a z ohně odstavíme. Prochladlou cibulovou jíšku zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem, postavíme na oheň a za stálého míchání 15 minut povaříme. Do takto upravené zahoustlé paprikové šťávy přimícháme na kousky nakrájené kapří maso, osolíme a dobře prohřejeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, slané rohlíky, vařené brambory nebo dušená rýže a salát ze syrové zeleniny.
Pro 2 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!