POMĚR: 300 g kapřího masa, sůl, lžíce citrónové šťávy, 30 g hladké mouky, 30 g másla, 4 dl mléka, 1 vejce, petrželka a 2 lžíce strouhanky. – Trochu másla a strouhanky na vymazání a vysypání ohnivzdorné misky.
POSTUP: Kapří maso osolíme, vložíme do kastrolu, pokapeme citrónovou šťávou, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkké kapří maso vykostíme a jemně umeleme. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme vařícím mlékem a za stálého míchání do husta svaříme. Do takto připravené vychladlé bešamelové omáčky přidáme umleté rybí maso, jemně sekanou petrželku, žloutek, strouhanku, trochu přisolíme, dobře promícháme a nakonec lehce přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Hmotu naplníme do máslem vymazané a strouhankou vysypané ohnivzdorné misky a ve středně horké troubě pečeme 30-45 minut.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo rohlík.
Pro 3 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!