POMĚR: 500 g lístkového těsta (doma zhotoveného nebo koupeného v polotovarech), 5000 g kapřího hašé (viz recept č. 116), 2 žloutky a lžíce mléka.
POSTUP: Lístkové těsto vyválíme na vále poprášeném moukou na plát asi 4 mm silný a nakrájíme jej na čtverečky o velikosti 11 * 11 cm. Střed čtverečků naplníme haší z kapřího masa, okraje těsta potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a těsto přes hašé přehneme do tvaru trojhránků – pirožek. Boční okraje těsta k sobě přitiskneme a povrch pirožků potřeme rovněž žloutkem. Upravené pirožky klademe na suchý plech a v hodně horké troubě je pečeme dozlatova (asi 15 minut).
Hotové pirožky podáváme jednak jako teplý mezichod (předkrm) a jednak jako přílohu k rybímu vývaru, anebo jako zákusek k čaji, bílému vínu apod.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!