POMĚR:
12 větších oválných brambor, pokud možno stejné velikosti, sůl, trochu kmínu, 60 g sádla nebo oleje a 40 g másla.
POSTUP:
Omyté syrové brambory oškrábeme nebo oloupeme a napříč nakrájíme na tenké plátky, které však odkrojíme. Na spodní straně zůstane tedy brambor nedokrojený. Mezi jednotlivé plátky brambor nasypeme trochu soli a kmínu, pak je vložíme do kastrolu, v němž jsme rozehřáli tuk, a v horké troubě pečeme tak dlouho, až se brambory opečou a lístečky rozevřou. To trvá asi 15 až 20 minut. Při pečení brambory pokapeme rozpuštěným máslem nebo na ně klademe kousky syrového másla.
Podáváme jako ozdobnou přílohu ke kapru dušenému na česneku, ke kapru pečenému na tuku, na roštu nebo v alobalu, ke kapru smaženému apod.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!