POMĚR:
Na jíšku 40 g hladké mouky a 50 g másla, 10 g cibule, trochu petrželky, ½ l rybího vývaru (viz recept č. 13) nebo vody, 30 g kapar a 10 g másla.
POSTUP:
Z mouky a másla si připravíme s jemně rozsekanou cibulí a petrželkou zlatožlutou jíšku, podlijeme ji studenou tekutinou a za stálého míchání 20 minut povaříme a procedíme. Kapary jemně rozsekáme, na másle podusíme, dáme do omáčky a ještě trochu povaříme. Omáčku můžeme chuťově zlepšit přidáním 1/8 l kysané smetany a trochou cukru.
Hotovou omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému kapru, k rybím karbanátkům, polpetám apod.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!