POMĚR:
4 porce šupinatého kapra po 150 g, zbavené páteřních kostí, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 300 g syrových brambor, 150 g cibule, 80 g másla, petrželka, šťáva z 1 citrónu a rybí vývar nebo vývar připravený z kostky masoxu.
POSTUP:
Připravené porce kapra slabě potřeme rozetřeným česnekem, osolíme a opepříme. Brambory a cibuli loupeme a nakrájíme na slabé plátky. Ohnivzdornou misku nebo kastrol vymažeme máslem a narovnáme do ní vedle sebe porce připraveného kapra, a to hřbetem nahoru. Vzniklé mezery mezi porcemi kapra vyplníme nakrájenými brambory a cibulí a vše zalijeme natolik vývarem, aby porce kapra byly ponořeny. Povrch pokrmu posypeme jemně rozsekanou petrželkou, pokapeme citrónovou šťávou, zakryjeme pokličkou a v troubě asi 40 minut dusíme.
Podáváme v ohnivzdorné misce jako samostatný pokrm.
Příloha: Salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!