POMĚR:
4 porce kapra, sůl, lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce oleje, 4 plátky anglické slaniny, 1 cibule, bobkový list, 12 zrnek pepře, ½ l světlého piva, 60 g perníku a 30 g másla na zjemnění.
POSTUP:
Porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na chvíli do chladu. V kastrole na oleji opečeme plátky slaniny, na ni položíme připravené porce kapra, přidáme rozkrojenou cibuli a koření, do poloviny porce zalijeme pivem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Pak kapra a slaninu vyjmeme a upravíme na mísu. Vývar zahustíme strouhaným perníkem, povaříme, protřeme sítem a podle chuti přisolíme, přikořeníme a nakonec zjemníme máslem. Touto zahoustlou šťávou kapra na míse přelijeme a povrch můžeme posypat spařenými, na proužky nakrájenými mandlemi.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo krajíčky z bílé veky opečené na másle.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!