POMĚR:
6 porcí kapra, sůl, lžíce citrónové šťávy, bobkový list, 8 zrnek pepře, trochu tymiánu (koření svážeme do plátěného hadříku), 2 dl rybího vývaru nebo bílého vína a ½ l kaparové omáčky (viz recept č. 32).
POSTUP:
Připravené porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, dáme do kastrolu, podlijeme vývarem nebo vínem, přidáme koření a na mírném ohni zakryté pokličkou dusíme asi 15 minut. Pak hadříček s kořením vyjmeme, ke šťávě přilijeme kaparovou omáčku a kapra v ní asi 55 minut podusíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: vařené brambory nebo dušená rýže.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!