Poměr:
6 porcí kapra, sůl, 60 g oleje a 30 g kaparů. – Na marinádu: ¼ l octa, ½ l rybího vývaru nebo vody, 100 g cibule nakrájené na kolečka, kousek citrónové kůry, 10 zrnek pepře, 8 zrnek nového koření, 2 hřebíčky, 2 bobkové listy a sůl.
Postup:
Porce kapra zbaveného šupin omyjeme, osušíme, osolíme a upečeme na rozehřátém oleji dorůžova. To trvá asi 10 až 12 minut. Upečené necháme kapat na sítě.
Do hrnce nalijeme ocet, rybí vývar zhotovený z odkrojků ryb nebo vodu, přidáme cibuli, citrónovou kůru, koření a sůl, 20 minut povaříme a necháme vychladnout. Upečené vychladlé porce kapra narovnáme do kameninové nádoby, posypeme je rozsekanými kaparami, zalijeme připravenou marinádou, zakryjeme a postavíme přes noc do chladu.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!