POMĚR:
4 porce kapra po 150 g, sůl, mletý pepř, šťáva z poloviny citrónu, 60 g másla, trochu rybího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, 60 g cibule, petrželka, bobkový list a 2 dl kysané smetany. – 200 g čerstvých hub (mohou to být žampiony, hříbky apod.), 50 g másla a 60 g cibule na dušení hub.
POSTUP:
Očištěné připravené porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do kastrolu s rozpuštěným máslem a po obou stranách krátce opečeme. Potom kapra podlijeme trochou vývaru, posypeme nadrobno rozsekanou cibulí a petrželkou, přidáme bobkový list, dáme do trouby a pečeme. Po krátkém zapečení přelijeme kapra rozšlehanou kysanou smetanou. V kastrolu na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, podusíme, rozložíme je na kapra a dopečeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!