POMĚR:
6 porcí kapra, sůl, mletý pepř, 1 citrón, 80 g oleje, 80 g másla 40 g mandlí, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g rozinek, ¼ l plzeňského piva – 12°, 80 g oloupaných žemlí, asi ¼ l rybího vývaru na podlití a petrželka.
POSTUP:
Z porcí kapra stáhneme kůži, porce osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 3 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po všech stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivě namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme doměkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citrónem a petrželkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: vařené brambory.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!