POMĚR:
6 porcí kapra po 150 g, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 100 g másla nebo oleje, trochu citrónové šťávy, petrželka a 50 g másla na zjemnění šťávy.
POSTUP:
Z připravených porcí kapra odstraníme páteřní kost, porce popř. lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v kastrole na rozehřátém tuku prudce do růžova upečeme. Upečeného kapra odstavíme na mísu. Do tuku, v němž se kapří porce pekly, přidáme máslo, jemně rozsekanou petrželku, zakapeme citrónovou šťávou, promícháme a přelijeme jím upečené porce kapra.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, brambory opékané, smažené, popř. bramborové krokety a saláty ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!