POMĚR: 4 porce kapřího masa, zbaveného kůže a kostí, citrónová šťáva, sůl, 1 větší cibule, asi 3 lžíce oleje, trochu mleté hladké mouky, 3 dl bílého přírodního vína, trochu mleté sladké papriky a pepře, 50 g sloupnutých a nadrobno rozsekaných mandlí, 2 lžičky kaparů, mléko a tuk na pečení.
POSTUP: Připravené rybí porce pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. V kastrole na rozehřátém oleji dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji asi 20 g mouky, osmahneme, podlijeme vínem, osolíme, okořeníme a na mírném ohni asi 10 minut povaříme. Pak k omáčce přidáme mandle, nadrobno rozsekané kapary a ochutím, citrónovou šťávou. – Nyní připravené porce kapra vložíme nakrátko do mléka, pak je obalíme v mouce a v rozehřátém oleji do zlatohněda upečeme. Upečeného kapra položíme vedle sebe do ohnivzdorné misky, přelijeme mandlovou omáčkou, ještě krátce povaříme a pak ihned v ohnivzdorné misce podáváme.
Příloha: Vařená rýže, promíchaná s kouskem másla a ochucená kayenským pepřem, salát ze syrové zeleniny a bílé přírodní víno.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!