POMĚR:
6 porcí kapra zbaveného páteřních kostí, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 3 vejce, 150 g vláčné strouhanky (vláčnou strouhanku získáme, když včerejší veku nastrouháme na hrubším struhadle) a 250 g oleje.
POSTUP:
Porce kapra opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Pak porce kapra omočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve vláčné strouhance, znovu omočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance, načež ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje porce kapra vysmažíme do červena; to trvá asi 10 až 12 minut. Usmaženého kapra urovnáme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem nebo petrželkou a na dílky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo brambory opečené a tatarská omáčka, anebo bramborová kaše a kompot.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!