POMĚR:
4 porce kapra po 150 g, zbavené páteřní kosti, sůl, trochu mletého pepře, půlka citrónu a 4 větší plátky šunky. – Hladká mouka, vejce a 100 g strouhanky promíchané s 60 g nastrouhaného ementálu na obalení a olej na smažení.
POSTUP:
Z připravených porcí kapra stáhneme kůži, osolíme je, opepříme a pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou. Každou porci zvlášť zabalíme do plátků šunky, spíchneme párátky a postavíme na chvíli do chladu. Odleželé porce kapra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance promísené se strouhaným sýrem a ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje je vysmažíme do červena. To trvá asi 12 minut. Usmaženého kapra upravíme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo smažené bramborové hranolky a tatarská, popř. švédská omáčka (viz recepty č. 161 a č. 160).
Pro 4 osoby
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!