POMĚR:
4 porce kapra, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 60 g cibule, 40 g másla, 300 g vařených špaget, 4 rajčata, petrželka, trochu citrónové šťávy, 50 g nastrouhaného ementálu a 30 g másla na pokapání pokrmu.
POSTUP:
Porce kapra vykostíme, osolíme a opepříme. V kastrole osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli do zlatova, na ni položíme připravené porce kapra a po obou stranách je rychle opečeme. Celkem asi 10 minut. Ohnivzdornou misku nebo kastrol vymažeme máslem, vložíme do ní opečené porce kapra i s cibulkou a tukem a kolem nich dáme uvařené špagety. Povrch pokrmu pokryjeme rajčaty nakrájenými na plátky, posypeme rozsekanou petrželkou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nastrouhaným ementálem a pokropíme rozpuštěným máslem. Připravený pokrm vložíme do horké trouby a asi 20 minut zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!