POMĚR:
300 g vykostěného kapřího masa bez kůže, sůl, mletý pepř, 30 g másla, 50 g cibule, 4 vařené brambory, 2 vejce a pažitka.
POSTUP:
Kapří maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a slabě opepříme. V pánvi na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme připravení kapří maso a na všech stranách asi 8 minut opékáme. Opečené rybí maso vložíme do nižší ohnivzdorné misky vymazané máslem. V tuku s cibulkou, v němž jsme opékali kapra, opečeme vařené a na plátky nakrájené brambory. Opečené brambory i s cibulkou pak rozložíme na opečenou rybu v ohnivzdorné misce, zalijeme rozkvedlanými osolenými vejci a v horké troubě zapékáme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Pokrm podáváme v ohnivzdorné misce, na povrchu posypaný jemně rozsekanou pažitkou.
Příloha: Celerový nebo mrkvový salát.
Pro 2 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!