POMĚR:
4 porce kapra, sůl, citrón, 4 lžičky Vegety kari, 4 plátky anglické slaniny, 100 g ementálu nebo moravského bochníku a 30 g másla na vymazání ohnivzdorné misky.
POSTUP:
Připravené porce kapra nejdříve po všech stranách pokapeme citrónovou šťávou, necháme odležet a teprve pak je stejnoměrně osolíme a potřeme Vegetou kari. Na povrchu každé porce položíme plátek slaniny, na obou stranách nakrojený, vložíme do máslem vymazané ohnivzdorné misky nebo pekáčeku a v troubě pečeme. Jakmile se slanina začne rozpékat, povrch posypeme ještě nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Opékané brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!