POMĚR:
800 g kapřího masa, 1 citrón, 400 g čerstvých tvrdších rajčat, sůl, mletý pepř, 2 vejce, ¼ l kysané smetany, 1 malá cibule, 30 g hladké mouky a máslo.
POSTUP:
Kapří maso zbavíme kostí a kůže, nakrájíme na tenčí plátky, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, osolíme a slabě opepříme. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem a střídavě do ní vrstvíme plátky kapra a plátky rajčat. Do kysané smetany rozklepneme vejce, přidáme nastrouhanou cibuli, mouku, trochu soli, dobře rozkvedláme a přelijeme tím připraveného kapra s rajčaty. Povrch pokrmu poklademe vločkami másla a v horké troubě asi 30 až 40 minut zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!