POMĚR:
6 porcí kapra, sůl, mletý pepř a olej na pečení. – 6 vajec, 4 lžíce rajčatového kečupu, 100 g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu a 60 g másla.
POSTUP:
Očištěné, omyté a osušené porce kapra osolíme, slabě opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji asi 12 minut pečeme. Upečené porce kapra vložíme vedle sebe do máslem vymazané ohnivzdorné misky nebo kastrolu. V hrnečku rozkvedláme vejce s kečupem, osolíme a porce kapra tím přelijeme. Povrch posypeme sýrem, pokapeme máslem a v hodně horké troubě gratinujeme, neboli opékáme tak dlouho, až vejce ztuhnou a povrch pokrmu zrůžoví.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo dušená rýže a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!