POMĚR: 300 g čistého kapřího syrového masa, 700 g jemně ustrouhaných syrových brambor, 1 až 2 vařené brambory, 1 2 vejce, asi 100 g hladké mouky, lžíce mléka, stroužek česneku nebo 20 g cibule, 50 g slaniny, sůl, mletý pepř a trochu majoránky. -120 g sádla nebo oleje na pečení.
POSTUP: Syrové kapří maso zbavíme kostiček a nahrubo s cibulí nebo s česnekem na masovém strojku umeleme. Syrové i uvařené brambory jemně nastrouháme, porkopíme mlékem, přidáme k nim umleté kapří maso, na kostičky nakrájenou slaninu, mouku, vejce a koření, soolíme a dobře promícháme. V pánvi rozehřejeme tuk, do něho lžící klademe vždy část těsta, rozetřeme je na tenčí placku a do křupava opečeme po obou stranách.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Zeleninový salát.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!