POMĚR: 400 g kapřího masa vařeného nebo pečeného, 80 g másla, 2 žloutky, 350 g uvařených a prolisovaných brambor, 30 g strouhanky, sůl, muškátový oříšek a trochu petrželky. – 2 bílky a 1 vejce, 120 g strouhanky na obalení a 120 g sádla nebo oleje na vysmažení.
POSTUP: V misce utřeme máslo do pěny, potom k němu přidáme strouhanku, žloutky, prolisované nebo nastrouhané brambory a jemně usekané kapří maso zbavené kostiček. Vše osolíme a okořeníme, dobře zamícháme a na vále moukou poprášeném upravíme ze směsi malé bochánky (karbanátky), smáčíme je v rozšlehaných bílcích a vejci, obalíme ve strouhance a na pánvi v rozehřátém tuku je vysmažíme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše nebo vařené brambory polité máslem a sypané petrželkou a salát ze syrové zeleniny nebo dušená zelenina.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!