POMĚR:
500 g kapřího mlíčí, sůl, trochu octa, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka a sádlo nebo olej na smažení.
POSTUP:
Oprané kapří mlíčí osušíme, ve vařící, slané, slabě octové vodě krátce spaříme a necháme na sítě odkapat. Vychladlé mlíčí obalíme v mouce, v osolených rozšlehaných vejcích a strouhance a v rozehřátém tuku vysmažíme do růžova.
OBMĚNA: Místo v mouce, vejcích a strouhance můžeme kapří mlíčí namočit do těstíčka na smažení (viz recept č. 108) a pak v horkém tuku rychle vysmažit. Podáváme jako pochoutku nebo používáme k obložení rybích mís.
Příloha: Opékané nebo smažené brambory, teplá majonézová omáčka nebo studená omáčka tatarská a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!