Poměr:
500 g vařeného nebo pečeného kapřího masa, zbaveného kůže a kostí, 200 g okořeněné majonézy (viz recept č. 156), asi 2 dl studeného tekutého rybího rosolu (viz recept č. 190 nebo 166), sůl, trochu mletého pepře, lžička worcestrové omáčky, lžíce citrónové šťávy a 1/8 l šlehačky. – Plechové tvořítko tvaru srnčího hřbetu.
Postup:
Rybí maso dvakrát umeleme na masovém strojku. Do misky dáme majonézu a za stálého míchání k ní přiléváme studený tekutý rosol. K tomu pak přimícháme umleté rybí maso, směs okořeníme, zakapeme citrónovou šťávou a nakonec lehce přimícháme ušlehanou smetanu. Suché, dobře vytřené plechové tvořítko naplníme připravenou pěnou a postavíme do chladničky k ztuhnutí. Před vyklopením tvořítko se ztuhlou pěnou nahřejeme ve vlahé vodě, aby se pěna oddělila od stěn tvořítka a lehce vyklopila. Pěnu pak vyklopíme na mísu a obložíme rajčaty plněnými rozsekaným rosolem a ozdobíme petrželkou.
Podáváme jako předkrm při slavnostnější příležitosti nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6-8 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!