POMĚR:
1 ½ l rybího vývaru (viz recept č. 13), vařené kapří mlíčí, 150 g vařeného kapřího masa, 5 lžic mléka, 10 g másla, 20 g hladké mouky, 30 g másla, 1 žloutek, sůl, trochu mletého pepře a muškátového květu a petrželka.
POSTUP:
z 10 g másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a za stálého míchání ji do husta zavaříme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme mléčnou jíšku, žloutek, sůl, koření, jemně rozsekanou petrželku, umleté kapří maso a vše dobře promícháme. Lžičkou tvoříme ze směsi malé nočky, vkládáme je do kastrolu, přelijeme vařící vodou a na velmi mírném ohni (voda se nesmí vařit) je necháme asi 5 minut stát (táhnout). Vařené mlíčí nakrájíme, dáme do vývaru a před podáváním rybí polévky vložíme do každé jednotlivé porce část připravených nočků.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!