Poměr:
400 g vařeného nebo pečeného kapra, 100 g květáku, 100 g mrkve, 100 g celeru, vše uvařené, 200 g sladkokyselých okurek, trochu soli, mletého pepře a worcestrové omáčky, citrónová šťáva a 350 g majonézy okořeněné (viz recept č. 156).
Postup:
Mrkev, celer a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. K tomu přidáme květák rozebraný na malé drobné růžičky, dále kostí zbaveného a na menší lístky rozebraného nebo na malé kousky nakrájeného kapra, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrovou omáčkou a citrónovou šťávou, opatrně vše promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme hlávkovým salátem, citrónem a natvrdo uvařenými vejci.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb a bílé víno.
Pro 8 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!