POMĚR:
1 ½ l vody, 500 g kapřího masa, sůl, 10 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření a 1 menší cibule. – 120 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 100 g květáku, trochu muškátového květu, 1 – 2 žloutky a asi 1 dl sladké smetany
POSTUP:
Připravené kapří maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření, rozkrojenou cibuli a na mírném ohni asi 16 minut povaříme. Uvařené maso vyjmeme, vykostíme, rozebereme na kousky a vývar procedíme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky, v rozehřátém másle ji usmažíme do růžova, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme studeným vývarem z ryby a za stálého míchání krátce povaříme. Pak přidáme na růžičky rozebraný květák, osolíme, okořeníme muškátovým květem a za občasného míchání polévku znovu 15 minut povaříme. Nyní do polévky přidáme uvařené kapří maso, dobře prohřejeme, zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a podáváme. (Zjemněnou polévku už nevaříme, mohla by se srazit).
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!