Kapr vařený na modro v rosolu
Poměr: 6 porcí uvařeného kapra na modro (viz recept č. 39), uvařená zelenina z vývaru a 1 ½ litru tekutého studeného rybího rosolu, zhotoveného z rybího vývaru (viz recept č. 190). – 1 menší pekáč nebo plechové podlouhlé tvořítko. Postup: Na dno pekáče nebo tvořítka nalijeme 1 cm vysokou vrstvu rosolu a necháme v chladničce […]
Žampionová rýže
POMĚR: 600 g vařené nebo dušené rýže (viz předchozí předpisy), 150 g žampionů a 40 g másla. POSTUP: Do hotové vařené nebo dušené rýže vmícháme očištěné, na plátky nakrájené a na másle podušené žampióny.Podáváme jako přílohu k dušenému kapru.Pro 6 osob.
Kapří smaženice
POMĚR: 400 g vařeného nebo pečeného kapřího masa, 4 vejce, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 4 lžíce sterilovaného a scezeného zeleného hrášku a 100 g tatarské omáčky (viz recept č. 161), anebo okořeněné majonézy (viz recept č. 156). POSTUP: Z připraveného kapra stáhneme kůži, vykostíme ho a maso buď rozebereme na malé kousky anebo nadrobno […]
Kapří pomazánka
POMĚR:400 g vařeného nebo pečeného kapřího masa, zbaveného kůže a kostí, 4 stroužky česneku a asi 1 dl rajčatového kečupu. POSTUP: Připravené kapří maso nadrobno rozsekáme nebo an strojku umeleme a dáme do misky. Utřený česnek promícháme do kečupu, nalijeme na kapří maso a vařečkou dobře promícháme.OBMĚNA: Místo utřeného česneku můžeme do kečupu také zamíchat […]