Poměr:
6 porcí uvařeného kapra na modro (viz recept č. 39), uvařená zelenina z vývaru a 1 ½ litru tekutého studeného rybího rosolu, zhotoveného z rybího vývaru (viz recept č. 190). – 1 menší pekáč nebo plechové podlouhlé tvořítko.
Postup:
Na dno pekáče nebo tvořítka nalijeme 1 cm vysokou vrstvu rosolu a necháme v chladničce ztuhnout. Na tuto ztuhlou vrstvu rosolu narovnáme hřbetem vzhůru uvařené porce kapra, zbavené větších kostí, nasypeme mezi ně uvařenou, an nudličky nakrájenou, scezenou a vychladlou zeleninu. Zalijeme ji trochou rosolu, aby přituhla, a pak teprve pekáč nebo tvořítko rosolem dolijeme a postavíme do chladničky k ztuhnutí. Povrch pokrmu můžeme ještě ozdobit sterilovaným zeleným hrášek a na plátky nakrájenými rajčaty, ozdobu pokapat tekutým rosolem a znovu nechat v chladničce ztuhnout.
Po ztuhnutí rosolu vykrajujeme stejnoměrné porce a upravíme je na mísu.
Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo rohlík a tatarská omáčka.
Pro 6 osob.