POMĚR:
6 porcí kapra, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, 40 g másla na vymazání ohnivzdorné misky, 1/8 l rajčatového kečupu, 2 lžíce nastrouhaného křenu, 2 cibule, 2 sladkokyselé okurky a 60 g másla.
POSTUP:
Připravené porce kapra pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a pak je narovnáme těsně vedle sebe do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Kečup promícháme s nastrouhaným křenem a přelijeme porce kapra. Povrch pokrmu obložíme obroučky z cibule a na kostičky nakrájenými okurkami, pokapeme máslem a ve středně horké troubě asi 15 – 18 minut pečeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařená rýže zjemněná máslem a okořeněná kayenským pepřem nebo paprikou.
Pro 6 osob.