POMĚR:
6 porcí kapra po 200 g, 100 g šunky nebo anglické slaniny, sůl, 60 g másla, 40 g cibule, asi 4 dl sladké smetany a 3 natvrdo uvařená vejce.
POSTUP:
Z porcí kapra odstraníme páteřní kost, kůži stáhneme a pak je protáhneme na nudličky nakrájenou šunkou nebo slaninou a osolíme. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, na dno nasypeme jemně rozsekanou cibuli, na to položíme vedle sebe připravené porce kapra, zalijeme rozkvedlanou smetanou a v horké troubě pečeme doměkka. Před podáváním posypeme povrch pokrmu drobně sekanými vejci.
Podáváme v míse, ve které se porce kapra pekly, jako večeři nebo k slavnostnější příležitosti.
Příloha: Máslové knedlíčky (viz recept č. 150) nebo vařená rýže.
Pro 6 osob.