POMĚR:
Bramborová hmota jako na bramborové krokety (viz recept č. 142), dále 30 g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu, lžíce hustého protlaku z rajčat, 1 vejce na potření a trochu tuku a mouky na plech.
POSTUP:
DO připravené bramborové hmoty ještě přimícháme nastrouhaný sýr a protlak z rajčat. Hmotu na vále poprášeném moukou vyválíme na silnější nudli, rozkrájíme ji na kousky o hmotnosti 40 g, z kterých utvoříme malé okrouhlé placičky – medailonky. Připravené medailonky potřeme rozkvedlaným osoleným vejcem, pak je naklademe man plech potřený tukem a posypaný moukou a v horké troubě dozlatova upečeme.
Podáváme jako přílohu ke kapru dušenému, upravenému s omáčkou nebo jimi obložíme kapra pečeného, upraveného na míse.
Pro 6 osob.