POMĚR: 600 g vařené rýže (viz recept č. 151), 300 g vařeného nebo pečeného kapra (mohou to být i zbytky), 50 g másla, 40 g cibule, 100 g sterilovaného zeleného hrášku, 80 g nastrouhaného ementálu, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek a trochu nastrouhaného ementálu na posypání pokrmu.
POSTUP: Zbytky vařeného nebo pečeného kapra vykostíme a rozebereme na malé kousky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky rozebrané kapří maso, hrášek, vařenou rýži, nastrouhaný sýr, trochu soli, mletého pepře, nastrouhaného muškátového oříšku, lehce vše promícháme a dobře prohřejeme. Hotové rizoto postupně napěchujeme do naběračky vypláchnuté horkou vodou, vyklopíme na talíře a povrch posypeme sýrem. (Rizoto můžeme také před posypáním sýrem přelít rybí rajčatovou omáčkou, viz recept č. 30).
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!